Text

"Maler byen rød" 18. - 21. sept. 2014

Text

Utstillingen på Grünerløkka i september var stor suksess. I de fire dagene var det mange innom hver dag. Mange hadde tydeligvis vært på Facebook og lest om utstillingen der. Folk ble også lokket inn fra gaten med ballonger og plakater på stolper Markveien og i buskene langs Korsgata.


Opptakten til utstillingen skjedde tidlig i våres, da jeg gikk bortover Fredensborgveien. Jeg fikk øye på noe merkelig borte på brannhydranten på hjørnet. Var det ikke der aktivitet av noe slag? Jeg nærmet meg hydranten. Der så jeg til min forbauselse at det var ikke en due, men Petter Smarts Lille Hjelper. Han svingte malerkosten over støpejernet, stoppet opp da jeg kom og skrudde pæren mot meg. Lille Hjelper tok en pause og tørket svetten av det pæreformede ansiktet. Han var sliten og nå bare nede i 15 Watt, fortalte han. Vi ble stående litt å prate. «Vil male byen rød» sa han og hadde nå startet her, like i mitt nabolag. Jeg fortalte at jeg også malte, men bilder.


Da ble han heltent, og det oppstod en god spenning mellom oss. Vi ble enige om å gjøre noe sammen, nemlig lage en malerutstilling. Han bidro ikke bare med å stå modell, men òg med kontakter i Egmont. Slik blir det utstilling av, folkens. Egmont, som utgir Donald Duck & Co, hadde stilt til rådighet diverse effekter, ikke minst latt meg få låne Petter Smarts «Tenkehette». Og: Den virker! Ekstra gøy var det at Egmont på sin egen Donalds Facebook-side tipset om denne utstillingen! Salget av malerier og print var meget bra. Folk hygget seg i de trivelige lokalene. Bildene fikk rosende omtaler. Gjesteboken ble fylt opp med gode hilsener. Som en skrev i boken: Jeg kom, så og forsvant med et SKRIK! Hun sikret seg nemlig maleriet «Skrik», det mest populære etter antall print å dømme. I alt var 19 malerier stilt ut. Dvs det ene bildet bestod av 25 mindre malerier, kalt «Et slags familiebilde». Her kunne man for under 500-lappen sikre seg et minibilde. Bildene fikk bokstavelig talt andeføtter å gå på. På åpningsdagen ble det servert både prosecco og Donaldbrus. Det gikk mye av begge. Brusen ble også satt frem de andre dagene. Mange med nostalgisk blikk og tørste etter noe med virkelig ekte sukker, satte til livs et glass eller to. Noe som var svært populært var quiz'en. Det kom inn 40 besvarelser. Vi fikk til slutt nesten ikke igjen lokket på Donalds postkasse. Spørsmålene var nok litt vanskelige, og ett av dem hadde dessuten feil svaralternativer. Det gjaldt antall trikkelinjer i Oslo. Kun én hadde hadde én feil, og det var Siri Bø! Hun får dermed et trykk av «Lille Hjelper maler byen rød», i full størrelse. Gratulerer!


Håper at det blir nye utstillinger i Grendehuset Korsgata 16. Donald hilser.


Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy
Din personlige integritet er viktig for oss. Vi bruker hovedsakelig cookies for statistikk og for å forbedre brukeropplevelsen.
Jeg aksepterer
Mer informasjon